don't buy the sun

Vi er sure

Opdateret: Vi har slettet en linje i vores indlæg, da det ikke var fair over for Andreas. Vi blev grebet af passionen og kastede om os med ord. Det var en mening at få en diskussion op at køre, ikke at blive personlige. Vi erkender, at vi blev for smålige og er glade for at Andreas og Politiken har svaret. 

I dag har den ellers så herlige avis Politiken en artikel om Steven Gerrard. Det er jo kun godt, at der kommer noget om Liverpool i aviserne. Og da det er Stevens sidste Derby i dag, er det også kun fair. Jeg gider ikke gå i rette med artiklen, da jeg bare bliver for sur. Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber Andreas eller Politiken kan svare på. Artiklen kan du læse her http://politiken.dk/sport/ECE2538499/farvel-til-den-sidste-store-klubmand/

1. Hvordan kan man i en avis som Politiken bringe en artikel, der er bygget op om løse rygter og sladder?
2. Hvordan kan man i en og samme artikel skrive om Hillsborough og så citere The S*n?
3. Hvordan kan en Liverpoolfan citere fra The S*n?
4. VED HAN SLET IKKE HVAD DEN LORTEAVIS HAR GJORT?
5. Hvad tror I selv Steven Gerrard ville synes om den artikel.

Og til dem, der ikke har styr på historien er her Peter Schulz’ fine artikel om det.

 

Vi tigger og beder stadig Peter om at skrive noget for bogen.

don't buy the sun

9 tanker om “Vi er sure

 1. Kære alle
  Jeg er så udmærket klarer over, at passionen er en positiv drivkraft for glødende fans. Indimellem står den efter min opfattelse også i vejen for en nuanceret opfattelse af virkeligheden – og det synes i nogen grad at være sket i denne sammenhæng. Jeg vil forsøge at besvare spørgsmålene vel vidende, at svarene næppe dæmper vreden synderligt.

  1. En artikel, der er bygget op om løse rygter og sladder – det har jeg uendelig svært ved at se. Informationerne er hentet fra en lang række kilder og er (selv om det enkelte steder grænser til en fantekst) en beskrivelse af godt og skidt i Gerrards karriere. Sådan skal et portræt skrives i Politiken, på en fanside for Liverpool FC ville det helt sikkert være anderledes.

  2, 3 og 4. Det er jo ‘religion’ at mene, at et nyhedsmedie skal lukke øjnene for en del af virkeligheden og kun beskrive den anden. Hillsborough eksisterer, The S*n eksisterer, citaterne eksisterer – og det er man selvfølgelig nødt til at forholde sig til i en landsdækkende avis. Vi beskriver hver dag godt og skidt i verden. Jeg respekterer fuldt ud, at et fanforum kan forholde sig ganske anderledes.

  5. Forhåbentlig at det er et fair og nuanceret beskrivelse af en stor karriere.

  Mvh
  Søren-Mikael Hansen,
  sportsredaktør, Politiken

  PS God kamp! Jeg tør godt gøre mig yderligere upopulær ved at tippe 2-2

  1. Fair play. Hvis det nu var en artikel om Lars Løkke, ville I så også bringe rygter fra Se og Hør om at hans kone gik i seng med en narkohandler?

   Det kan man forvente af tabloidaviser, men ikke af politiken.

   “I 2006 svirrede rygterne, at Gerrards kone, Alex Curran, skulle være blevet filmet, mens hun havde hed sex med en mand med øgenavnet ’Pancake’. Curran var afhængig af kokain, som Pancake leverede til hende, og videoen viste angiveligt det hele. “

   1. Det er nævnt som en del af det, Gerrard har været udsat for. De rygter ER offentliggjort – og derfor en del af portrættet (uden ligefrem at være bygget op om det, som angivet i spørgsmål 1). Når det gælder Lars Lække er der sandt for dyden skrevet mange portrætter, der omfatter hans glæde ved fadøl, omgang med andres penge, leje af film i navnet ‘Jensen’ osv. osv. osv. Det bryder hans ‘fans’ – Venstrefolk – sig absolut på ingen måde om, mens andre forholder sig mere nuanceret til det.

    1. men det handler ikke om at lukke øjnene for en begivenhed, men om at finde en saglig kilde. Når Liverpools fans i umindelige tider har haft et horn i siden på den avis – og omvendt, så synes jeg det burde diskvalificere den avis fra at være kilde. De har løjet om den tragedie i årevis – og man har som Liverpool-fan bare lært ikke at stole på noget af det den avis bringer. Kald du det bare for religion, men synes i burde kigge indad. En artikkel kan ikke blive opfattet sagligt , når man bruger en kilde som er partisk.

  2. Kære Liverpool-fans

   Jeg er selvfølgelig ked af, at I finder artiklen dårlig og usmagelig. Som inkarneret Liverpool-fan og stor beundre af Gerrard, tager jeg det bestemt alvorligt at få en sådan kritik. Som supplement til Søren-Mikales svar, så vil jeg nævne, at jeg laver meget grundig research omkring alle fodboldartikler. Men specielt om Liverpool, fordi jeg bl.a. har skrevet en bog om Suárez, der udkommer den 20.marts 2015. Jeg har rejst og talt med mange i og omkring klubben gennem de senere år og har derfor en godt kildenetværk. Historierne om Gerrard er ikke løse rygter. Kinsella-historien kan findes i de officielle retslige dokumenter omkring sagen.

   Jeg kender fuldt ud til The Sun-opfattelsen, og deler den som Liverpool-fan: http://www.liverpool-fc.dk/www/historie/hillsborough_thesun.php. samt http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/sun-hillsborough-boycott-residents-across-the-country-refuse-to-accept-free-world-cup-pride-edition-of-sun-newspaper-9531999.html. Men i det pågældende tilfælde er der ingen sammenhæng mellem afstandtagen til mediet og brugen i denne artikel.

   Jeg er klar over, at det ikke vil dæmpe jeres vrede, og som Liverpool-fan forstår jeg den, men målsætningen med at skrive artikler er ikke at gøre folk glade. Heller ikke Gerrard. Målet er dog at de skal være faglige og lødige, og det står jeg fuldt inde for, at denne er.

 2. Til Søren.

  Rygter om øl og Jensen og alt det der har du ret i. Men hvad med sex? Jeg husker ikke historier om sexrygter i jeres artikler om Lars Løkke eller Anders Fogh. Og jeg har intet problem med at I ikke vil gøre os glade. Det er jeres job som avis. Vi reagerer bare på det. Sådan skal det vel også være.

 3. Nu synes jeg måske, at det kan være en god ide at læse artiklen. Sex-historien beskrives i artiklen som rygter og ikke verificeret. Det bør kunne få læserne til at træffe egne valg i forhold til det. Turen i detentionen og Kinsella-relationen er jo helt officielle historier. Helt uagtet om The Sun har beskrevet dem eller ej. Jeg bruger kilden The Sun primært til at fastslå, at selv der er Gerrard blevet hyldet. Og ikke bare det. Selv The Sun erkender jo, at han altid vil stå som noget meget stort. Også for tilhængere af andre klubber.

 4. Til Søren / Enig i langt det meste du skriver, men har et problem med kone rygterne. I artiklen nævnes “rygterne” og at det “ikke er vertificeret”. Hvofor bringe det? Kender stort set ikke til andre medier end Se og Hør der går ud af den vej.

  Til Andreas / Dejlig med Liverpool-folk der kaster sig over skriveriet. Glæder mig til at læse din bog. Hvad angår denne artikel syntes jeg det er legalt at stille sig kritisk (og heldigvis er med på en debat).
  Hvorfor vælger du The Sun? Samme citat kunne du have hentet hos alle andre medier. Du må vide det ikke vil give citatet den kraft det burde hos mange en læser.
  Og hvad angår kone historien. Du kan verificere Kinesella historien, men nævner selv det er løse rygter angående konen. Hvad skal det så i din artikel? Utroskab og kokain-misbrug i privaten, langt fra banen, hvor jeg går ud fra dit fokus i udgangspunktet er?
  Mvh

  1. The Sun bruges som nævnt jo ikke som opbyggende for portrættet. Jeg synes, at det er velvalgt at bruge en udskældt avis, der ikke just har rost Gerrard, til præcis at understrege en hyldets af ham. Det får jo det hele til at stå stærkere end, hvis jeg brugte de kilder, der altid har rost ham. Man kunne måske at tilføjet “at selv The Sun….”. Det er der en pointe i.

   Rygtehistorien kan du jo koble til afslutningen. de er jo nemlig rygter, der ikke vil stå tilbage, når vi alle tænker tilbage på Gerrard. Det er præcis pointen

   Jeg accepterer fuldt ud, at I er uenig, Men i fejlanalysere i den grad kildebrug i forhold til denne artikel. Og det er ikke rigtigt, at den ikke står stærkt i læsere øjne. det vidner de andre reaktioner, som vi har modtaget, en del om. Og de kommer også fra inkarnerede Liverpool-fans.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>