Månedsarkiv: september 2015

Rodgers Raus

Vi er nået dertil, at det højst sandsynligt ikke er Brendan Rodgers, der er manager for Liverpool Football Club, når bogen udkommer om et stykke tid. Rodgers er vist det man kalder Dead Man Walking som manager, og sådan er det nu om dage. Man skal præstere, specielt når man bruger fantasillioner på nye spillere. Det gør Liverpool ikke i øjeblikket og derfor ryger Rodgers også snart.

Da Liverpool i sin tid fyrede Graeme Souness fik man det til at lyde som om man havde stoppet samarbejdet i enighed. Sådan var det også med Evans og til dels med Houllier. Klubben har aldrig været stolt af at fyre en manager.

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad der er bedst for klubben, og om det overhovedet giver mening at fyre sin manager. Jeg kan forstå begge synspunkter og for mig er Brendan Rodgers bare en mand med et velbetalt job. Liverpool overlever fint uden ham. Når det så er sagt, så læste jeg for nogle år siden det meste af en bog om statistik. Bogen hed “The Drunkard’s Walk: How Randomness Rules Our Lives ” og var skrevet af statistikeren Leonard Mlodinow. Hans tese var at livet er fuld af tilfældigheder, som man ikke er herre over. Han hævder at hos fodboldhold ser man en normalfordeling i forhold til placeringer, så hvis LIverpool eksempelvis statistisk set er det fjerdebedste hold i Premier League vil holdet nogle år blive nummer 4, mens det andre år vil blive højere og andre år lavere uanset om man fyrer træneren eller ej. Det der gør, at det ofte ser ud til at en trænerfyring har virkning er at man fyrer en træner, når det går dårligt for holdet, men når det statistisk set altid vil gå holdet som i en normalfordeling vil holdet altid blive bedre når det går dårligt og omvendt. På den måde kan man vende det om og sige, at man skal fyre træneren, når det går bedst for inden længe vil det gå den anden vej.

Det er måske ikke lige sådan at forklare og slet ikke til at forstå i mine kluntede formuleringer, men man kan ty til Mlodinow og læse. Så kan man også læse om, hvorfor straf altid virker rent statistisk, mens ros altid vil fejle. Og hvorfor det er en stor fordel at være født i januar, hvis man skal klare sig godt som fodboldspiller.

Bogen kan købes her

Hvordan går det med bogen?

Det er nemt nok at sætte et bogprojekt i søen. Det er jo bare at sige, at man vil skrive en bog og så er den ikke længere, så har man et bogprojekt. Problemet er bare, at bogen ikke skriver sig selv. Vi har endnu ikke fået computerprogrammer, der kan scanne hjernen og skrive den bog vi har liggende derinde. Derfor går det ikke altid så hurtigt som forventet.

Status på vores bog er at den flotte og flittige mand fra Aalborg er færdig med sin del, men det er Lasse og Henrik ikke. Lasse har snart skrivefri og så skal den have gas, mens Henrik bare ikke har fået skrevet det han gerne ville. Det har heller ikke gået super godt med at indsamle bidrag fra tredjemænd – ja det har faktisk vist sig sværere end forventet, men vi har noget, og det er vi sgu glade for.

Der er blevet ændret en del i konceptet undervejs, så det ender med at blive en bog af og om vi tre med enkelte bidrag af andre. Bogen bliver ikke en fanbog, men en bog om fans. En bog om tre fans og deres oplevelser – gode såvel som dårlige. Om vores forhold til klubben og til andre fans og om det at blive voksen og stadig til tider tro, at man er en lille dreng, der en dag kommer til at spille for Liverpools førstehold.

Bogen kommer, men der går nok lige nogle måneder endnu. Indtil da er det bare at nyde efteråret og Liverpools sprudlende spil. Og så har Henrik i øvrigt købt en gave til Lasse. Den kan ses på billedet herunder.

1442052497542