Månedsarkiv: januar 2015

IMG_1373

London og fodbold

Det er torsdag eftermiddag. Jeg er ved at komme til hægterne igen efter to dage i London med Lasse. Vi havde seks ting vi skulle på de 36 timer vi havde i byen og vi nåede de fem. Vi nåede at drikke kaffe og sludre med tidligere bestyrelsesformand Martin Broughton, der var manden, der gjorde det muligt at klubben blev solgt fra Hicks og Gillett til NESV. Det var en oplevelse at sidde og sludre med en mand, der udover at have været formand for Liverpools bestyrelse også har været bestyrelsesformand for British Airways. Han fortalte om, hvorfor han blev indsat som formand og hvorfor han ikke må udtale sig om balladen med Hicks og Gillett længere. Om retssager og bøvl og om at han i 60 år har været inkarneret Chelseafan.

Vi var også en tur i Parlamentet, hvor vi fik en halv time med Alison McGovern. Alison er fra Liverpool og MP for Labour. Hun er meget interesseret i sport og i at få styr på, at de engelske klubber bliver kørt ordentligt. Stor fortaler for mere magt til fans.

På the Guardian drak vi kaffe med Owen Gibson, der dækkede retssagen i forbindelse med overtagelsen af Liverpool af Henry og NESV. En dygtig journalist, der hjalp os på vej til at forstå, hvad det egentlig var, der skete i de dage i 2010, hvor verden stod stille for Liverpoolfans kloden rundt.

Inden vi skulle hjem nåede vi lige at drikke en øl med Tony Evans fra The Times. Tony er fra Liverpool og var med på lægterne fra 70’erne. Han var på Heysel og fortalte os om sit syn på tragedien og det efterfølgende vakuum. Han havde også mange skarpe holdninger til klubben, spillerne og ejerne. Og så var han fyldt med en masse fine røverhistorier.

Og nå ja, så nåede vi også lige at se semifinalen mellem Chelsea og Liverpool. Vi skulle have vundet,  men i stedet røg vi ud. Det var dog en fest og vi havde pladser helt nede ved banen og kunne derved følge Mignolets sparketeknik helt tæt.

 

Liverpool og os

Tre mænd i den gode alder, hvilket vil sige sådan lige omkring de 40 år, har sat hinanden i stævne. Målet er at skrive en bog om Liverpool FC inden for et år. Denne side viser lidt om processen og bringer bider fra bogen samt andre skriverier, der viser tankerne bag bogen.